Суди відновили роботу 12 ліквідованих банків - НБУ

Суди відновили роботу 12 ліквідованих банків - НБУ

Укрінформ
Станом на 1 травня суди відновили роботу 12 ліквідованих банків.

Про це повідомляє у четвер прес-служба НБУ.

"Починаючи з 2014 року Національний банк проводить системну та послідовну роботу з очищення банківського ринку України від неплатоспроможних банків або банків, що були задіяні в незаконних оборудках з виведення та відмивання коштів. Проте на заваді цьому стають неправосудні судові рішення про відновлення діяльності банків та скасування рішень НБУ стосовно виведення їх з ринку", - йдеться у повідомленні.

Так, як зазначили у регуляторі, станом на 1 травня 2017 року суди ухвалили "неправосудні рішення, які набрали законної сили", відносно 12 банків: "Фінансова ініціатива", "Союз", "Український інноваційний банк", "Преміум", "Капітал", "Велес", "Радикал банк", "ТК Кредит", "Східно-промисловий комерційний банк", "Київська Русь", "КСГ Банк", "Хрещатик".

"Національний банк оскаржує неправосудні судові рішення до судів вищих інстанцій. Так, наприклад, у квітні 2017 року НБУ направив до Вищого адміністративного суду України касаційну скаргу на рішення суду апеляційної інстанції стосовно "КСГ Банк", - зазначили у Нацбанку.

Там нагадали, що НБУ 30 серпня 2016 року відкликав ліцензію "КСГ Банк" за систематичні порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

"Національний банк неодноразово наголошував, що вбачає у неправосудних судових рішеннях про відновлення діяльності виведених з ринку банків виникнення системних ризиків для фінансової стабільності. Адже судова система використовується власниками таких банків як квазілегітимний інструмент повернення їх на ринок. Це, у свою чергу, нівелює зусилля НБУ, спрямовані на оздоровлення банківської системи України", - підкреслюється у повідомленні регулятора.

Нацбанк наголошує на необхідності якнайшвидшого проведення якісної судової реформи, яка б унеможливила корупційні дії, підвищила ефективність судової системи та повернула довіру до рішень судів, зазначив директор юридичного департаменту НБУ Олег Заморський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-