Знижки на збори аеропортів не знизять ціну квитка - керівник аеропорту

Знижки на збори аеропортів не знизять ціну квитка - керівник аеропорту "Київ"

Укрінформ
Глава ради директорів "Київ" (Жуляни) Денис Костржевський вважає, що надання в МА "Бориспіль" знижок на збори аеропортів для перевізників до 80%, не дасть можливість знизити вартість квитка для українських громадян.

Про це він сказав під час брифінгу сьогодні, 11 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо така знижка надається "Борисполем", швидше за все, це мотивуватиме авіакомпанії літати більше, частіше й більше пасажирів возити. Наскільки це здешевить квиток, питання цікаве. Якщо брати структуру вартості квитка, то в ціні квитка 60% - це паливо, 20% - це амортизація літака або повітряного судна, і відсотків 10 або навіть 5 - це все збори аеропортів. Якщо говорити про 4 долари, на які здешевлює аеропорт "Бориспіль" зараз вартість обслуговування пасажира, то потрібно наголосити, що для пасажира, який вилетів, насправді, це не 4 долари, а 2. Тобто на 2 долари здешевлюється по суті ціна на квиток", - говорить Костржевський.

За його словами, такі знижки призведуть до значного зменшення заробітних плат співробітників, також це у цілому позначиться на економічній складовій аеропорту "Бориспіль"

Як раніше повідомляв Укрінформ, на початку липня поточного року має бути прийнято наказ Міністерства інфраструктури України про зниження базового пасажирського збору в аеропорту "Бориспіль" з 17 до 13 дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-