Уряд планує розширити перелік безкоштовних ліків

Уряд планує розширити перелік безкоштовних ліків

Укрінформ
Кабінет міністрів планує розширити перелік препаратів, вартість яких відшкодовується державою в рамках програми "Доступні ліки".

Про це на засіданні уряду 11 квітня заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також уряд розглядає можливість розширення переліку захворювань, за якими українці можуть отримати безкоштовні ліки.

"Кількість ліків, асортимент ліків, хвороби, від  яких ці ліки запроваджуються, мають бути розширеними. І  це завдання, яке я ставлю зараз перед Міністерством охорони здоров'я", - сказав Гройсман. Він зазначив, що зараз існують комбіновані ліки, зокрема для лікування гіпертонічної хвороби, які не увійшли до програми реімбурсації, але пацієнти їх потребують.

Прем'єр-міністр зауважив, що для вирішення питання забезпечення та розширення асортименту препаратів, вартість яких буде відшкодовувати держава, має бути збільшено обсяг виробництва ліків.   

"Я думаю, що зараз підлаштуються і виробники, в тому числі і українські виробники, які мають збільшити  обсяг виробництва своїх ліків, а також іноземні виробники. Реєстрацію ліків ми зробили спрощеною, це дасть можливість  заходити виробникам (іноземним - ред.), розширювати перелік виробників іноземних", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, уряд планує збільшити фінансування програми "Доступні ліки" в цьому році на 250 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-