Понад 350 млн закладено на днопоглиблення у портах Маріуполя й Бердянська - АМПУ

Понад 350 млн закладено на днопоглиблення у портах Маріуполя й Бердянська - АМПУ

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) оголосила два тендери в системі електронних закупівель ProZorro на проведення експлуатаційного поглиблення в акваторії і на підхідних каналах Маріупольського та Бердянського портів. 

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

«Вже маючи позитивний досвід вибору підрядників через проведення публічних тендерних процедур в Prozorro, АМПУ задіє цей інструмент для залучення до робіт з днопоглиблення акваторій Азовського моря провідні компанії — як світові, так і вітчизняні. Очікуємо, що процедури пройдуть у встановлені законодавством терміни, прозоро і без зволікань, а також підтвердять наш підхід до роботи — орієнтований на доцільне днопоглиблення та відкритість процедур»,— розповів керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Після проведення відкритого тендеру та укладення договору з переможцями, будуть реалізовані два незалежних проекти - «Технічне обслуговування акваторії і підхідних каналів Маріупольського морського порту для збереження їх експлуатаційних характеристик шляхом днопоглиблення» і «Експлуатаційне днопоглиблення підхідного каналу та внутрішньої акваторії Бердянського морського порту».

Зазначається, що очікувана вартість проведення робіт в Маріупольському порту становить 222,75 млн грн без НДС. Обсяг днопоглиблення в порту складе 1 645 000 м куб. В результаті робіт проектна глибина підхідного каналу повинна бути доведена до рівня 9,15 м, а внутрішньої акваторії — до 9,75 м.

Бюджет днопоглиблення в Бердянському порту встановлений в розмірі 131,93 млн грн без НДС. Обсяг днопоглиблення в порту складе 1 047 913 м куб. В результаті робіт глибина підхідного каналу буде доведена до рівня 8,6 м, акваторії — 8,4 м.

Згідно з вимогами замовника, роботи мають бути проведені до кінця поточного року.

«АМПУ реалізує ключові для розвитку галузі проекти в Азовському морі - це стосується як днопоглиблення, так і модернізації причальної інфраструктури. В цьому році ми також стартуємо з ремонтом гідротехнічної частини двох причалів в Маріупольському порту», - резюмував керівник адміністрації.

Як повідомлялося, найближчим часом стартують роботи зі збільшенню глибини в порту Южний та Чорноморськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-