"Націоналізовані" в ОРДЛО метзаводи перейшли під контроль Курченка - ЗМІ

Укрінформ
З квітня управління українськими заводами на підконтрольній бойовикам "ДНР" і "ЛНР" території було покладено на зареєстроване в Південній Осетії ЗАТ "Внешторгсервис", імовірно, пов'язане з  олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Про це повідомляє "Коммерсант".

За даними видання, у ЗАТ "Внешторгсервис" немає ні сайту, ні офісу, а його гендиректором називається колишній віце-губернатор Іркутської області Володимир Пашков.

Але колишній народний депутат України Олег Царьов, який втік у 2014 році в РФ, розповів, що, за його інформацією, за компанією "Внешторгсервис" стоїть колишній "гаманець Януковича" Сергій Курченко. Про те, що контроль над підприємствами перейшов саме до Курченка, розповіли і робочі Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного комбінату та вуглевидобувного підприємства "Орджонікідзевугілля" (частина обладнання якого вже була розграбована бойовиками на брухт).

До згаданого списку також потрапили "Донецьксталь", Макіївський металургійний завод, "Єнакіївський коксохімпром", Ясинівський коксохімічний завод, "Макіївкокс".

Фото: nv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-