МВФ закликає Німеччину підвищити податки для заможних

МВФ закликає Німеччину підвищити податки для заможних

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд, розкритикувавши високий рівень оподаткування у ФРН осіб з низьким доходом і занадто низький рівень податків для заможних, закликає Німеччину до активнішої боротьби з нерівністю.

Про це йдеться у проекті щорічної доповіді фонду щодо ФРН, повідомляє DW з посиланням на видання Handelsblatt.

Серед рекомендацій МВФ до уряду ФРН, які мають стимулювати економічне зростання у Німеччині, є пропозиція підвищити податки на майно та прискорити підвищення зарплат, а також лібералізувати ринок праці та сферу послуг. Крім того, на думку МВФ, для німецької інфраструктури важливим є залучення більшого обсягу інвестицій.

МВФ також закликає Берлін не згортати реформу системи захисту від безробіття, яка, на думку економістів фонду, значно сприяла рекордному зростанню рівня працевлаштування та, відповідно, економічному зростанню.

Тема підвищення податків на статки заможних людей у Німеччині є також однією з ключових у цьогорічній кампанії перед виборами до бундестагу. Підвищення рівня оподаткування заможних людей є однією з передвиборчих вимог основного конкурента чинного канцлера Ангели Меркель - очільника списку соціал-демократів Мартіна Шульца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-