Вугілля на Луганську ТЕС постачатимуть в обхід заблокованих шляхів - МінТОТ

Вугілля на Луганську ТЕС постачатимуть в обхід заблокованих шляхів - МінТОТ

Укрінформ
Українська влада разом із представниками енергетичного сектору розглядає питання поставок вугілля на Луганську теплоелектростанцію, оминаючи заблоковані залізничні шляхи. 

Про це повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ).

"На сьогодні розглядається можливість здійснення поставок вугілля на теплоелектростанцію за допомогою великогабаритних автомобілів. Але таке рішення може призвести до того, що вантажівки зіпсують дорожне покриття області. При цьому вимушений ремонт доріг буде додатковим навантаженням на бюджет області. Зараз Україна повинна визначитись, чи може вона залучити додаткові джерела фінансування ремонтних робіт даних автошляхів", - йдеться в повідомленні. 

В прес-центрі також зазначають, що захоплення українських підприємств на непідконтрольній українському уряду території призвело до зупинки транспортування низки вантажів через лінію зіткнення. Зокрема, наразі існує проблема поставок енергетичного вугілля по підконтрольній території залізничним транспортом на Луганську ТЕС.

За інформацією МінТОТ, на нараді обговорювалися також питання щодо забезпечення належної роботи об’єктів життєзабезпечення на території Луганської області. Крім того, важливий момент – забезпечення стабільної роботи електромереж Луганської області в складі Об’єднаної енергетичної системи України, оскільки раніше енергосистема Луганської області працювала в режимі «енергоострова» та не була синхронізована з Об’єднаною енергетичною системою України. 

Питання альтернативних залізничним шляхам поставок вугілля на територію Луганської області обговорювалося на міжвідомчій нараді у Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за участю представників МінТОТ, Луганської обласної державної адміністрації, ДП НЕК «Укренерго», ТОВ «ДТЕК Енерго» та ПАТ «Донбасенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-