Підвищення України в Doing Businnes: Порошенко затвердив спрощення в будівництві

Підвищення України в Doing Businnes: Порошенко затвердив спрощення в будівництві

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності".

Документ сприятиме підвищенню України в рейтингу "Ведення бізнесу", а також дерегуляції господарської діяльності у будівництві, повідомляється на сайті глави держави.

"Документом скасовується вимога щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов’яний розробити проектну документацію відповідно до державних будівельних норм та інших нормативно правових документів, де вже враховано такі вимоги", - йдеться у повідомленні.

Зазначеним законом також вносяться зміни до статті 17 закону України "Про архітектурну діяльність" шляхом виключення положення щодо можливості проходження професійної атестації громадянами, які не здобули вищої освіти за відповідним напрямом професійної атестації. Це дасть можливість підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що у свою чергу підвищить якість виконуваних ними робіт.

Також документом визначаються правові умови для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийнятих в експлуатацію закінчених будівельних об’єктів - функції архбудконролю передано органам місцевого самоврядування, а зобов’язання надавати статистичні дані по цьому напрямку відсутні.

Закон, ухвалений Верховною Радою 13 квітня цього року 276 голосами народних депутатів, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Кабінет міністрів протягом місяця має прийняти нормативно-правові акти, необхідні для його реалізації та привести свої нормативно-правові акти у відповідність із зазначеним документом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-