Ціна на Brent опустилася нижче $47

Ціна на Brent опустилася нижче $47

Укрінформ
Нафтові котирування продовжують своє падіння у п'ятницю, 5 травня, на побоюваннях гравців ринку збереження глобального надлишку "чорного золота" через зростання видобутку в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 2,67% - до 47,09 долара за барель, при цьому раніше вона вперше з 30 листопада опустилася нижче позначки в 47 доларів за барель і досягла рівня 46,65 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 2,72% - до 44,28 долара за барель, вперше з 29 листопада опинившись нижче психологічної позначки в 45 доларів.

Як повідомило раніше Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 28 квітня, знизилися на 0,9 мільйона барелів, або на 0,2% - до 527,8 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували більшого зниження - на 2,333 мільйона барелів, або на 0,44%, до 526,367 мільйона барелів. Видобуток нафти в країні за тиждень зріс на 0,3%, або на 28 тисяч барелів на добу, до 9,293 мільйона барелів на добу.

Ринок також поступово готується до зустрічі міністерського комітету ОПЕК 24 травня у Відні; до цієї дати всі учасники угоди мають підготувати свої позиції з питання продовження угоди про скорочення видобутку нафти. Остаточне рішення прийматиметься 25 травня, коли буде зрозуміла ситуація на ринку і зібрано позиції всіх країн.

"Головне питання полягає в тому, візьме ОПЕК на себе зобов'язання продовжувати скорочення (видобутку - ред.) на стільки, на скільки буде потрібно для скорочення надлишкових запасів", - наводить газета The Wall Street Journal слова аналітиків Sanford C. Bernstein.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,34 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,42 долара за барель, що на 4 центи вище рівня закриття торгів ($48,38).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-