Молочники поскаржились на змову переробних заводів

Молочники поскаржились на змову переробних заводів

Укрінформ
Асоціація виробників молока (АВМ) подала заяву до Антимонопольного комітету України щодо необгрунтованого зниження закупівельних цін на молоко-сировину та можливої змови переробних заводів.

Про це повідомляє прес-служба асоціації.

"Починаючи з лютого поточного року АВМ наголошує, що йде безпідставне зниження цін на молоко-сировину переробними підприємствами. А паралельно з цим - збільшення вартості майже на всі молочні продукти, на поличках магазинів. Дійсно, що асоціація намагалася зустрітися з представниками переробних заводів, але більшість проігнорувала таку ініціативу. Ми вважаємо, що це зговір і тому використовуємо своє конституційне право, відстоюючи інтереси виробників молока та населення, яке вимушене платити надвисоку ціну за молочні продукти по відношенню до вартості сировини", - підкреслив голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун.

В Асоціації зауважили, що до вирішення проблеми низьких цін мають долучитися також переробники молока та представники рітейлу. На думку експертів асоціації, постійне зниження закупівельних цін на молоко призведе до збільшення імпорту молочної продукції, зменшення поголів'я ВРХ, скорочення робочих місць та скорочення обсягів виробництва вітчизняної молочної продукції. 

АВМ нагадує, що виробники молочної сировини вже робили спробу відкритого діалогу з переробниками під час прес-конференції в березні 2017 року в Укрінформі. І зазначає, що ця спроба не вплинула на збільшення закупівельних цін на молоко. 

Як повідомлялось раніше, ще у лютому аналітики АВМ зафіксували нетрадиційне падіння закупівельних цін на молоко. Одночасно з тим, роздрібні ціни на молочні продукти продовжують зростати. 

За перший квартал 2017 року в України було вироблено 1,97 млн т молока, що майже на 10 тис. т менше, ніж за перший квартал 2016-го. Станом на 1 квітня 2017 року поголів'я корів налічує 2 млн 131,9 тис, що на 54,3 тис менше, ніж минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-