Розенко просить міністерства узгодити нормативну базу по субсидіях

Розенко просить міністерства узгодити нормативну базу по субсидіях

Укрінформ
Міністерство соціальної політики, Мінфін і Мін'юст упродовж тижня мають оприлюднити та поширити у регіони простий алгоритм виконання рішення уряду щодо виплати монетизованої частини економії субсидій.

Таке доручення дав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на засіданні урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, повідомляє Урядовий портал

"Ми з вами ухвалили дуже важливий документ на засіданні уряду - зміни до постанови №848 по субсидіях - і запропонували дуже правильний механізм щодо часткової монетизації економії субсидій. Таку підтримку мають отримати близько 1,5 млн українських родин. Зараз ми повинні зробити все, щоб реалізувати цю постанову в повному обсязі і без жодних затримок», - сказав Розенко.

За його словами, виконання цієї постанови мають забезпечити місцеві органи влади, тому для них потрібно виробити чіткий алгоритм дій.

У цьому зв'язку віце-прем’єр-міністр доручив провести ревізію усіх нормативних актів, в тому числі щодо порядку використання коштів субсидії. «Щоб не вийшло так, що 1 липня настало, вже має початися процес виплати коштів, а нам ще треба змінити купу документів. Тому в тижневий термін Мінсоцполітики, Мінфін і Мін’юст – прошу внести пропозиції щодо змін до нормативної бази по субсидіях, щоб ця постанова була реалізована в повному обсязі і, ще раз наголошую, без жодних затримок», - підкреслив Розенко.

Як повідомлялося, уряд на засіданні 26 квітня ухвалив рішення про початок процесу монетизації  субсидій. Це рішення передбачає грошову виплату, яка дорівнює вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. Таким чином, майже 1,5 млн родин зможуть отримати приблизно 700 грн як одноразову виплату. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-