Портове керівництво обіцяє, що бізнес у Миколаєві стане прозорішим

Портове керівництво обіцяє, що бізнес у Миколаєві стане прозорішим

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ) створить прозорі і справедливі умови роботи портового бізнесу в Миколаєві і не допустить зриву контрактів через ускладнення відносин портовиків з керівництвом філії.

Таку заяву зробив керівник АМПУ Райвис Вецкаганс під час зустрічі з портовим бізнесом, який працює в Миколаєві.

«До роботи Миколаївської філії і його керівництв назріла низка питань: доступ до причалів, агентування, будівництво нових об'єктів і залізничне сполучення на території порту. Від членів Європейської бізнес-асоціації прозвучали факти, які можна віднести не тільки до слабкої роботи керівництва, але і до корупції: упереджене ставлення при виборі портових операторів, непрозорі процедури укладення договорів, необгрунтовані рішення на користь тих чи інших учасників ринку. АМПУ створить прозорі і справедливі умови роботи портового бізнесу в Миколаєві і не допустить зриву контрактів», - зазначив Вецкаганс.

За його словами, судна повинні продовжувати заходити в порт, а вантажі доставлятися, оброблятися і поставлятися через Миколаївський порт. АМПУ вже робить всі необхідні кроки для нормалізації ситуації.

«До 15 травня ми надамо аналіз і варіанти вирішення завдань зі сприяння роботі бізнесу в Миколаївському порту - як прискорювати процеси і усувати труднощі, за рахунок чого працювати чітко і злагоджено, яким чином дотримуватися інтересів усіх сторін і не допускати негативного впливу внутрішніх факторів на діяльність портових операторів», - сказав Вецкаганс.

Керівник нагадав, що актуальна місія АМПУ - одночасно бути партнером для держави і бізнесу, спільно розвивати морську галузь та економіку держави. «У наших портах працюють сотні приватних компаній, які залучають кошти в економіку держави, забезпечують гідний заробіток населенню. Тому наша тверда позиція - це відкритий діалог, а також збереження контрактів і угод з чесним бізнесом», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві вже другий тиждень триває акція протесту портовиків. Вони вимагають припинити практику звільнення незручних для керівництва порту працівників і стверджують, що на підприємстві зростає соціальна напруга. Протестуючі впевнені, що начальник Миколаївської філії ДП АМПУ Віктор Козонака незаконно не підписав договір оренди на 12-причал з ТОВ "Метал стивідоринг компані". За аналогічною схемою з порту начебто викидають й інші агентські компанії, які довгий час тут працювали. Натомість укладаються договори з лояльними до керівництва підприємствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-