Попит на утеплення житла зріс утричі

Попит на утеплення житла зріс утричі

Укрінформ
У квітні попит на Урядову програму з утеплення житла стрімко зріс - майже 60 ОСББ одержали на утеплення житла 13,2 млн грн, що майже утричі більше, ніж у березні.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"Лише за останні 5 робочих днів 29 ОСББ стали учасниками Урядової програми «теплих» кредитів і залучили на різні енергоефективні заходи більше 7 млн гривень. Це утричі більше, ніж позаминулого тижня. Тоді 13 ОСББ отримали в держбанках більше 2,1 млн гривень", - зазначили у профільному комітеті і зауважили, що у 2017 році попит на "теплі" кредити виходить на рівень рекордних показників кінця 2016 року.

У Держенергоефективності нагадали, що тим, хто скористався програмою "теплих" кредитів отримує відшкодування своїх витрат: від 40% до 70% суми залучених на утеплення коштів. Також учасник програми має можливість одержати додаткову компенсацію за «теплим» кредитом з місцевого бюджету.

За даними моніторингу, після комплексної термомодернізації будинку – утеплення, встановлення ІТП з погодним регулюванням – рахунки за опалення скорочуються вдвічі і навіть втричі.

Загалом, з початку дії програми «теплих» кредитів нею скористалося вже 755 ОСББ, які залучили на енергоощадні заходи 98,5 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-