Світовий банк виділить $150 мільйонів для українського бізнесу

Світовий банк виділить $150 мільйонів для українського бізнесу

Укрінформ
Світовий банк виділить кредит у розмірі $150 млн США, який буде спрямований на підтримку експортно-орієнтованих малих і середніх підприємства України.

Про це повідомляє прес-служба Світового банку.

«Україна має творчий і унікальний бізнес-потенціал, тож може виробляти високоякісні конкурентоспроможні товари. Тим не менше, багато перешкод обмежують можливості України експортувати. Відсутність якісного фінансування є одною з них. Доступ до довгострокового фінансування для малих і середніх підприємств допоможе країні наростити експорт і внести свій вклад в пожвавлення економічного зростання в Україні", - сказала директор Світового банку у Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен.

Як зазначається, проект буде реалізовуватися ПАТ "Укрексімбанк". Державна фінансова установа надаватиме суб-кредити українським банкам, а ті, у свою чергу, фінансуватимуть підприємства малого та середнього бізнесу. МСП будуть відібрані на основі даних щодо їх фінансового стану та експортного потенціалу.

Як відомо, з 1992 року Всесвітній банк залучив в Україну фінансування на суму більш ніж 12 млрд дол. для реалізації 70 проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-