Місія Світового банку оцінить легкість ведення бізнесу в Україні

Місія Світового банку оцінить легкість ведення бізнесу в Україні

Укрінформ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України направило директору Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Какхонен лист-запрошення для спеціальної місії з підготовки звіту щодо легкості ведення бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку. 

"Минулого року місія не працювала в Україні і, як наслідок, у звіті Doing Business 2017, на жаль, не були враховані деякі з наших досягнень. Зокрема, зміни у Податковий кодекс (включно зі зниженням Єдиного соціального внеску), створення відкритого доступу до даних про нерухомість та інше. Щоб уникнути такої ситуації в цьому році ми запрошуємо місію з візитом до України", - пояснив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

Як зазначається, під час робочого візиту до Вашингтона перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов провів зустріч з командою експертів та аналітиків, які відповідають за підготовку звіту "Doing Business". 

"Пані Рамальйо розповіла нам, що в рейтингу 2019 року, відлік якого розпочався вже у травні 2017-го, з'явиться новий компонент - участь бізнесу в державних закупівлях. Звісно, це додасть нам позицій у рейтингу. Також ми дуже зацікавлені, аби кейс України був окремо описаний у звіті 2019 року, як приклад зразкової системи державних закупівель", - розповів  Нефьодов.

Рейтинг Світового банку Doing Business - це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності на базі 10 компонентів в 190 країнах. Компоненти рейтингу оцінюють нормативні акти, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, та їх фактичне використання на практиці. Звіт, як правило, оприлюднюється наприкінці жовтня та враховує зміни регуляторного поля, які відбулися до травня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-