Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зростають в середу на даних Американського інституту нафти (API) про істотне зниження запасів "чорного золота" у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,75% - до 50,84 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,61% - до 47,95 долара за барель.

Згідно зі звітом API, запаси нафти у США зменшилися на 4,2 мільйона барелів. При цьому запаси на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 215 тисяч барелів.

Між тим у вівторок нафта марки Brent дешевшала і завершила торги на позначці в 50,46 долара за барель. Це є найнижчим рівнем закриття з 29 листопада. Вартість сировини компенсувала зростання після досягнення домовленості про скорочення видобутку "чорного золота" країнами, які входять і не входять в ОПЕК. Здешевлення нафти було пов'язане з очікуваннями інвесторів надлишку сировини на ринку після публікації даних про збільшення видобутку в Лівії, а також на тлі зростання числа бурових установок у США.

Нині трейдери очікують даних статистики щодо комерційних запасів нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) від міненерго країни. За прогнозами опитаних агентством аналітиків, за тиждень, який завершився 28 квітня, показник знизився на 2,16 мільйона барелів, або на 0,4%, до 526,54 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,97 долара за барель, що на 51 цент вище за рівень закриття торгів ($50,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-