Ситуація в Сумському машинобудівному об'єднанні потребує втручання прем'єра

Ситуація в Сумському машинобудівному об'єднанні потребує втручання прем'єра

Укрінформ
Ситуація довкола Сумського машинобудівного науково-виробничого об'єднання, де зарплату не виплачують уже 5 місяців, потребує розгляду на державному рівні.

На цьому наголосив голова ОДА Микола Клочко під час розширеної наради за участю керівництва облдержадміністрації, обласної ради, народних депутатів, правоохоронних органів та представників підприємства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дане питання потрібно вирішувати комплексно, адже багато запитань стосовно функціонування СНВО виникає до його власників. З метою врегулювання ситуації вважаю за доцільне проведення зустрічі з ними під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана", - зазначив Клочко.

Він нагадав, що станом на 1 січня минулого року розмір заборгованості із виплати заробітної плати на підприємстві обчислювався у 26 мільйонів гривень, а на 1 квітня 2017 року вона становить вже 62,5 мільйона гривень.

За словами голови ОДА, дещо скоротити заборгованість можливо за рахунок повернення підприємству понад 20 мільйонів гривень пені за несвоєчасне відшкодування ПДВ та 16 мільйонів гривень за постачене заводом обладнання замовнику. Проте це не змінить кардинально ситуацію на підприємстві.

Зазначалося, що спільний лист до глави уряду з цього приводу підпишуть голова облдержадміністрації, голова обласної ради, народні депутати.

Свою позицію мають висловити також обласні депутати і на сесії у п’ятницю, 28 квітня, проголосувати за відповідне звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України на підтримку бюджетоутворюючого підприємства Сумщини.

Як повідомлялося, 26 квітня ввечері працівники Сумського МНВО перекрили одну з основних автодоріг обласного центру з вимогою погасити заборгованість.

Керівництво підприємства пообіцяло перед святами виплатити частину зарплати за грудень за рахунок поверненого підприємству ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-