Українська делегація їде у Китай – домовлятися про

Українська делегація їде у Китай – домовлятися про "Повітряний експрес"

Укрінформ
Наступного місяця Україна та Китай обговорять реалізацію проекту "Повітряний експрес" з будівництва рейкового сполучення між Києвом та міжнародним аеропортом "Бориспіль" китайською стороною.  

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі із головою ради директорів китайської корпорації "ССЕС", інформує сайт Мінінфраструктури.

"В кінці травня українська делегація відвідає Китай і проведе переговори щодо майбутнього проекту "Повітряний експрес", - заявив Омелян.

Урядовець зазначив, що з огляду на зростання пасажиропотоку в аеропорту "Бориспіль" та беручи до уваги перспективи заходу лоукост-компаній до зазначеного аеропорту, вже скоро постане проблема щодо дешевого та зручного з'єднання Києва з Борисполем.

Омелян також наголосив, що українська та китайська сторони мають прийти до спільного рішення щодо майбутнього проекту "Повітряний експрес".

"Ситуація є непростою. Тому ми спільно маємо схвалити рішення щодо перспектив "Повітряного експресу": або ми припиняємо роботу по цьому проекту, або готуємо обгрунтовану економічну пропозицію", - сказав міністр.

Сторони домовились утворити робочу групу, з українського боку її очолить Державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак.

Омелян підкреслив, що китайські компанії, зокрема і "ССЕС", мають змогу долучитись до реалізації інфраструктурних проектів в Україні в морській, автодорожній сферах.

Нагадаємо, нещодавно у ЗМІ з'явилась інформація про те, що китайська компанія China Railway International Group зацікавлена в будівництві рейкового сполучення Міжнародного аеропорту "Бориспіль" з Києвом.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" вважає необхідним будівництво рейкового сполучення з Києвом з 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-