Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Укрзалізниця: вперше за кілька років - вихід у «плюс»

Укрзалізниця: вперше за кілька років - вихід у «плюс»

Блоги
Укрінформ
Правління УЗ затвердило Стратегію модернізації ПАТ до 2021 року

Ці дні - одні з найважливіших та особливих за час моєї роботи в Укрзалізниці.. На правлінні у понеділок ми підбили підсумки 2016-го року. Хочу ще раз поділитись з вами міркуваннями на цю тему.

В 2016 році УЗ вела бухгалтерію за національними стандартами обліку і отримала прибуток у розмірі 0,3 млрд.грн. Компанія вперше за кілька років вийшла в «плюс».

Для порівняння, результати Укрзалізниці: 

2015-й рік - збиток - 0,68 мрд.грн., 2014-й рік - збиток - 1,24 млрд.грн.

Правління товариства, прагнучи до впровадження світових стандартів роботи, в 2016 році прийняло рішення про перехід з 2017 року на міжнародні стандарти ведення бухгалтерського обліку. Вони мають певні відмінності, зокрема, у розрахунку фінансового результату.

Міжнародний аудит своєї діяльності ми провели в одній з найпотужніших аудиторських компаній світу – Ernst and Young.

За міжнародними стандартами результат діяльності УЗ в попередні роки був таким:

2014-й рік - збиток - 15,44 млрд.грн., 2015-й рік - збиток - 16,78 млрд.грн., 2016-й рік – збиток - 7,3 млрд.грн.

Відзначимо, що саме у 2016 році на фінансовий результат компанії значно вплинула невластиво висока оцінка майна, на яку звертали увагу аудитори при попередніх перевірках. Після проведення цієї оцінки сума амортизації зросла на 10,8 млрд.грн. у порівнянні з 2015 роком.

Важливо!!!

Це не готівкові видатки компанії, а лише записи в обліку компанії, які не призводять до реальної втрати грошей.

За відсутності цього негативного впливу Укрзалізниця завершила б 2016-й рік за міжнародними стандартами з прибутком близько 3,5 млрд.грн.!!!!!

Різниця з попередніми роками разюча!

Наступна важлива подія.

26 квітня правління УЗ затвердило Стратегію модернізації ПАТ до 2021 року. Вона включає в себе параметри змін та напрямки розвитку могутньої компанії. Послідовно реалізуємо своє бачення реформи. Ми не лише покращили більшість фінансово-економічних показників УЗ, розпочали такий необхідний процес оновлення рухомого складу, але й твердо знаємо, чого хочемо досягти і що маємо зробити для наших пасажирів і клієнтів, для Укрзалізниці, для всієї України протягом наступних 5 років! Такого раніше ніколи не було!!! Я щиро дякую всім, хто доклався до цього впевненого поступу компанії.

P.S. Міжнародна аудиторська компанія EY в своєму рапорті перевірки фінансової звітності Укрзалізниці за 2016 рік зняла застереження про значні сумніви в можливості компанії вести безперервну діяльність. Визнавши цим, що Укрзалізниця повністю стабілізувалась і готова до реалізації стратегії та досягнення цілей!

Войцех Бальчун

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-