Енергоменеджери контролюватимуть споживання енергії в бюджетних установах

Енергоменеджери контролюватимуть споживання енергії в бюджетних установах

Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив посади спеціалістів-енергоменеджерів, які контролюватимуть раціональне споживання енергії у будівлях бюджетних установ.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на ухвалене розпорядження «Про затвердження Плану заходів із впровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах», ухвалене на засіданні Кабміну 26 квітня.

«Прийняття документа дозволяє налагодити системний підхід у реалізації заходів із енергоменеджменту в бюджетній сфері. В першу чергу це створить належні стимули для подальшого впровадження енергоефективності на місцях. Спеціалісти-енергоменеджери не лише сформують та втілюватимуть у життя політику раціонального споживання енергії в будівлі, а й постійно контролюватимуть цей процес», – підкреслив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

В Україні 78 тис. установ, що фінансуються за рахунок бюджетних коштів: як державного, так і місцевих рівнів. Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби.

Як наголошують у Кабміні, при початковому етапі впровадження систем енергоменеджменту вже можна досягти від 5% до 8% економії енергоресурсів. Скорочення енергоспоживання сягне 20% за рахунок налагодження енергоефективної експлуатації об’єктів.

«Впровадженням такого роду заходів ми зможемо зробити ще один крок до енергетичної незалежності України. Скоротимо споживання газу, сформуємо енергоефективну поведінку суспільства і продовжимо масштабний перехід до використання альтернативних видів палива та відновлюваних джерел енергії»,  – розповів голова Агентства.

 27 квітня 2017 року у Києві у КВЦ «Парковий» Держенергоефективності організовує III Форум енергоефективного партнерства, присвячений темі: «Енергетичний менеджмент: Досвід кращих». У рамках Форуму відбудеться підписання Меморандумів про партнерство між Держенергоефективності та місцевими органами влади щодо запровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-