Україна поверне світло ОРЛО після погашення боргу - Насалик

Україна поверне світло ОРЛО після погашення боргу - Насалик

Укрінформ
Україна відновить постачання електроенергії на непідконтрольні території Луганської області, якщо борг погасять.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик у коментарі "112 Україна".

"Якщо платежі будуть і борг буде погашено, то ми відновимо поставку електроенергії", - сказав Насалик.

Він підкреслив, що рішення про відключення електропостачання є економічним.

"Відключення неконтрольованої частини Луганської області – це не політичне рішення. Це чисто економічне рішення. Воно ще більше загострилося впродовж останніх двох місяців, всі підприємства, які були зареєстровані на неконтрольованій території Луганської області і були українськими, повністю націоналізували. Оплата за останні два місяці в енергоринок склала нуль. Тому відключення – це не рішення Кабміну", - зазначив міністр.

Насалик також назвав цифри: "Для того, щоб сформувати, скільки це в грошах, повинен сказати, що Україна по перетоках передавала 4,5 млн кВт щодоби, умовно це 6 млн, по місяцю це 180 млн, по року це понад 2 млрд, які не оплачувались".

Голова Міненерго підкреслив, що вчора разом з головою Луганської військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом вирішували проблему щодо електропостачання Михайлівки.

"Хочу вам сказати інсайдерську інформацію, що вчора об 11 годині вечора на неконтрольованій території були відключені лінії, які йдуть на територію Михайлівки. І ми цілу добу, починаючи з 6 ранку, з головою ОДА Гарбузом вирішували питання, щоб забезпечити мешканців Луганської області електроенергією, і нам вдалося це зробити. Щодо Донецької області повинен сказати, що там є система перетоків і боргові зобов’язання,що в десятки разів менші, ніж ті, що є між неконтрольованою і контрольованою територіями Луганської області", - пояснив Насалик.

Як повідомляв Укрінформ, днями Міненерговугілля на вимогу ДП "Енергоринок" припинило електропостачання непідконтрольної території Луганської області через борги. У свою чергу, в Російській Федерації заявили про намір постачати електрику в Луганську область, назвавши це "гуманітарною підтримкою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-