Ernst & Young засвідчила покращення фінансово-економічних результатів Укрзалізниці

Ernst & Young засвідчила покращення фінансово-економічних результатів Укрзалізниці

Укрінформ
Компанія Ernst & Young завершила аудит ПАТ "Укзалізниці" за 2016 рік. Результати свідчать про покращення фінансово-економічних результатів компанії. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

"Ми завершили річний аудит в компанії Ernst & Young за 2016 рік. Правління схвалило проект консолідованої фінансової звітності ПАТ «Укрзалізниця», складеної за міжнародними стандартами, на яку надав висновок незалежний аудитор", - зазначив він. 

При цьому, Балчун підкреслив, що зі звіту 2016 року аудиторами вилучено застереження, яке було наявне у звіті за 2015 рік, і яке де-факто визнавало переддефолтний стан компанії. 

"Звертаємо увагу: з рапорту за 2016 рік зникло застереження щодо значних сумнівів аудитора з безперервності діяльності компанії. Власне, цей запис в рапорті 2015 року свідчив про сумніви аудитора , що компанія взагалі проживе наступні 12 місяців . Отож, маємо підтверджений факт стабілізації компанії! Аудитори акцентували на зростанні найважливіших показників діяльності компанії та позитивному Cash-flow, котрий дає можливість вже з 2017 року здійснювати інвестиції в розвиток підприємства", - написав Балчун. 

Крім того, Балчун надав роз'яснення щодо збитку підприємства, зафіксованого аудиторами, у розмірі 7,3 млрд. За його словами, він зумовлений індексацією вартості основних засобів і не свідчить про реальні втрати компанії.

"Збиток підприємства за міжнародними стандартами у 7,3 млрд. грн обумовлений значним зростанням амортвідрахувань – з 7 млрд.грн в 2015 році до майже 18 млрд. грн в 2016 році. Тому, це - паперовий збиток, і зумовлений він індексацією вартості основних засобів , а не показник реальних втрат компанії. Також аудитори зазначили, що у порівняльних умовах ( стабільність гривні, відсутність зростання амортвитрат) 2015-го та 2016-го років, фінансовий результат 2016 року був би кращим на майже 11 млрд. грн", - наголосив Балчун. 

За його словами, показники першого кварталу року також свідчать про покращення фінансово-економічних результатів компанії.

"Можемо констатувати очевидне: показники 1-го кварталу 2017 року свідчать про подальше покращення наших фінансово-економічних результатів. Цю звітність буде подано на затвердження Уряду", - повідомив глава правління "Укрзалізниці".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-