Реально оцінювати збитки аграрної галузі від заморозків ще зарано, - Укргідрометцентр

Реально оцінювати збитки аграрної галузі від заморозків ще зарано, - Укргідрометцентр

Укрінформ
Оцінити відсоток збитків аграрної галузі в Україні від пониження температури повітря у квітні можна буде за 1-2 тижня.

Про це заявила начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко під час прес-конференції 25 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оцінка 30% - це не проноз загибелі, а оцінка, яка отримана на основі співвідношення морозостійкості рослин до тих температур повітря, які спостерігались під час заморозків. Ми не можемо оцінити сьогодні доствірно, яка буде втрата. Заморозки - це підступне явище, наслідки якого проявляються не відразу", - зазначила Адаменко.

Вона додала, що реально оцінити пошкодження можна буде лише за 1-2 тижня. Але вже зараз відомо, що найбільше збитків від заморозків зазнали плодові дерева, особливо персики та абрикоси.

За словами Адаменко від мінусової температури постраждала вся територія України, але відсоток пошкоджених насаджень буде різним. Рівень збитків залежатиме від: сорту, регіону походження саджанців та рельєфу де зростають насадження.

Як повідомлялось раніше, Укргідрометцентр оцінив втрату врожаю плодових дерев від різкого пониження температури повітря у 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-