За рік НБУ отримав 13 заяв на відновлення ділової репутації - Фінансовий клуб

За рік НБУ отримав 13 заяв на відновлення ділової репутації - Фінансовий клуб

Укрінформ
Національний банк з 20 травня 2016 по 20 квітня 2017 року отримав 13 заяв на відновлення ділової репутації, 7 з яких були схвалені.

Про це йдеться в прес-релізі «Фінансового клубу» з посиланням на Нацбанк, що є в розпорядженні Укрінформу.

«У період з 20 травня 2016 року по 20 квітня 2017-го по 13 особах були подані до НБУ заявки на так зване відбілювання репутації, сім з яких були схвалені», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «Фінансовий клуб», першим процедуру відбілювання репутації пройшов екс-керівник банку «Юнісон». Екс-голова банку Олександр Глущенко став розвивати інкасацію в ТАСкомбанку на позиції заступника голови, а екс-заступник голови Дмитро Яковлєв став заступником голови банку «Форвард».

Згідно з інформацією «Фінансового клубу», в проекті «50 провідних банків України 2017» процедуру відбілювання репутації хоче пройти заступник голови правління "Укргазбанку" Вадим Березовик. Він до грудня 2016-го очолював Вектор Банк, який на початку 2017-го збанкрутував через відсутність фінансової підтримки власника установи Андрія Перкаля. Серед тих, хто не пройшов процедуру відбілювання репутації Нацбанку, виявився екс-глава банку «Надра» Дмитро Зінков, який хотів стати главою наглядової ради Платинум Банку, але вчасно усвідомив мізерність своїх шансів. Втім, оскільки банк «Надра» закрився ще в лютому 2015 року, репутація Дмитра Зінкова буде вважатися знову бездоганною вже в лютому наступного року. І навіть причетність до Платинум Банку, який збанкрутував у січні 2017-го, не завадить його можливому поверненню на фінансовий ринок. Оскільки «банкопад» почався саме три роки тому, цьогоріч право повернутися на ринок отримають керівники 33 збанкрутілих у 2014 році банків. Відповідну вакансію вже може шукати екс-голова правління Банку «Форум» Андрій Яцура. Восени на ринок можуть повернутися екс-банкіри Олега Бахматюка та Олександра Януковича - Денис Мальцев і Ганна Гурова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-