Через міфи про дешевий український газ власний видобуток упав учетверо – Розенко

Через міфи про дешевий український газ власний видобуток упав учетверо – Розенко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що зараз вибудовується абсолютно правильна модель розрахунків за спожитий газ, коли багаті люди платять повну ціну, а бідним – допомагає держава.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Ми повернулися до правильного механізму розрахунку за газ. Зараз вибудовується абсолютно правильна модель, коли багаті люди, які мають 4-поверхові палаци, платять повну ціну за газ, а бідним людям допомагає держава", - сказав він.

Розенко наголосив, що раніше повну ціну за газ доплачувала держава.

"Раніше всі платили нібито маленьку ціну за газ. Але насправді повну ціну за всіх доплачувала держава: і за багатих, і за бідних. Питання в  одному, чи була соціальна справедливість у тому, коли люди через податки сплачували за спожитий газ власників палаців?!" - зауважив Розенко.

За словами віце-прем’єр-міністра, на сьогодні держава виконала функцію соціального захисту тих, хто потребував допомоги у період підвищення тарифів на газ та житлово-комунальні послуги. "На сьогодні 7,5 млн українських родин захищені через систему субсидій", - зазначив він.

Розенко також додав, що розмови про дешевий український газ - це міф, а не реалії. "За рахунок того, що штучно стримувалася ціна українського газу, у нас видобуток власного газу катастрофічно впав – щонайменше в 4 рази", - сказав віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-