У Приват треба вкласти ще 30 мільярдів - Гонтарева

У Приват треба вкласти ще 30 мільярдів - Гонтарева

Укрінформ
У Національному банку вважають, що ПриватБанк потребуватиме докапіталізації ще на 30 млрд гривень.

Про це під час круглого столу: "Реформи банківського сектору в Україні: досягнення, виклики та прогнози" у Вашингтоні сказала голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє прес-служба регулятора на своїй сторінці у Facebook.

«Авжеж, як голова центрального банку я вже ознайомлена з попередніми результатами звіту. І ці результати навіть гірші, ніж ми очікували раніше. 143 млрд гривень - це не всі кошти, що має вкласти держава у докапіталізацію Приватбанку через усі ті порушення та шахрайські операції, що мали місце за попередніх акціонерів. Можу вам сказати, що в останню ніч (перед початком процедури входження держави в капітал банку) було проведено (попереднім менеджментом) шахрайські операції на суму більш ніж 16 млрд гривень», - сказала Гонтарева.

За її словами, банк потребуватиме докапіталізації ще на 30 млрд гривень.

«Відповідно до остаточних офіційних результатів аудиту, які будуть опубліковані до кінця поточного місяця, може виявитися, що потреба у капіталі буде ще більшою. Ми разом із Міністерством фінансів як власником банку, базуючись на цих фінальних результатах, визначимо, яку саме суму коштів додатково потребує банк», - зазначила Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-