Канада попередила українських експортерів про нові вимоги до безпечності продуктів

Канада попередила українських експортерів про нові вимоги до безпечності продуктів

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала повідомлення від Компетентного органу Канади про законопроект, яким пропонується встановити нові вимоги до безпечності харчових продуктів.

Відповідного листа від виконавчого віце-президента Канадського агентства продовольчої інспекції Кароліни Джиліберті надіслало Посольство Канади в Україні на ім'я голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, повідомляє прес-служба відомства. 

Згідно із Нормами регулювання безпечності харчових продуктів для Канади (SFCR) до підприємств, які здійснюють підготовку харчових продуктів для експорту за межі Канади, та до підприємств, які імпортують харчові продукти до Канади, будуть застосовуватися нові вимоги щодо безпечності харчових продуктів. Зокрема, експортери повинні гарантувати, що харчові продукти, які вони постачають на ринок Канади, були виготовлені, оброблені, підготовлені, консервовані, сортовані, запаковані чи марковані підприємствами, які мають на це відповідну ліцензію. Якщо харчовий продукт - це м'ясо, то сільськогосподарські тварини, з яких воно походить, мають бути забиті підприємством, яке також має відповідну ліцензію. Крім того, експортери, яким потрібен експортний сертифікат, повинні мати ліцензію на експортування харчових продуктів. 

Нові вимоги оприлюднені на сайті Держпродспоживслужби України.

Як відомо, 14 березня 2017 року Верховна Рада України ратифікувала Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою. Угода була підписана 11 липня 2016 року віце-прем'єр міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівом та міністром міжнародної торгівлі Канади Христею Фріланд. 

З моменту набуття чинності угода відкрила для українських експортерів 98% канадського ринку товарів. У рамках угоди були скасовані ввізні мита на сільськогосподарські товари (за винятком 108 тарифних ліній, доступ для яких відкриється у рамках квот), а також на всі промислові товари (крім легкових автомобілів із 7-річним перехідним періодом скасування ввізних мит). 

Для вказаних 108 тарифних ліній сільськогосподарських товарів вітчизняні експортери матимуть можливість постачати товари за нульовою ставкою ввізного мита в рамках глобальних квот Канади.

Після підписання угоди експерти підкреслювали, що Україні вдалося відстояти асиметричну порівняно з Канадою лібералізацію доступу до свого ринку у чутливих галузях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-