МВФ поставив ультиматум Греції

МВФ поставив ультиматум Греції

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не братиме участі у програмі фінансової допомоги Греції, якщо країна досягне неприйнятного рівня заборгованості.

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард, повідомляє Reuters.

"Якщо грецькі борги не будуть відповідати правилам МВФ і розумним параметрам, ми не братимемо участі у програмі", - сказала вона.

Як повідомляється, Греції необхідно провести реформи, узгоджені міністрами фінансів єврозони на початку цього місяця, щоб забезпечити новий транш з міжнародного пакету фінансової допомоги на загальну суму 86 млрд євро, аби виплатити борги у липні. Однак переговори тривають, і наразі МВФ ще не вирішив, чи варто долучитися до порятунку країни.

За словами Лагард, фонд переконаний у необхідності "певної реструктуризації грецького боргу", а також у тому, що Греція має твердо стати на шлях реформ. Директор МВФ констатувала успіхи Греції в сфері реформ, але підкреслила, що для участі фонду фінансової допомоги цій країні Афінам слід виконати і іншу умову - реструктурувати борг, пише DW.

Лагард також вважає, що участь МВФ у програмі фінансової допомоги Греції не настільки важлива, оскільки ця країна отримує підтримку каналами Європейського стабілізаційного механізму (ESM), який "дуже міцний у фінансовому відношенні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-