На Львівщині вдвічі збільшилась кількість вакансій

На Львівщині вдвічі збільшилась кількість вакансій

Укрінформ
У першому кварталі ц.р.у Львівській області з 4,5 тис. до 5,9 тис. збільшилося число фірм і компаній, що заявили про потребу в кадрах.

Про це повідомляє Львівський портал з посиланням на дані облдержадміністрації.

Станом на 1 квітня року на одне вільне місце праці на Львівщині в середньому претендували 4 особи (у 2016 році – 9). Майже вдвічі збільшилася кількість вакансій: у базі даних було 4,2 тис. пропозицій роботи, тоді як на початку минулорічного квітня було 2,4 тис. Посередницькі послуги з питань працевлаштування отримували 17,7 тис. безробітних проти 22,3 тис. на відповідну дату торік.

«Згідно зі статистичними даними, якими оперує обласна служба зайнятості, у першому кварталі поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого, в області з 33,9 тис. до 27,3 тис. зменшилась кількість безробітних, котрі шукали роботу за сприяння служби зайнятості, з 4,5 тис. до 5,9 тис. збільшилося число фірм і компаній, що заявили про потребу в кадрах, з 14,6 тис. до 21,7 тис. зросла кількість вільних робочих місць і вакантних посад» – повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, у січні-березні служба зайнятості допомогла відновити трудову діяльність 15,5 тис. осіб (торік – 11,3 тисяч), у тому числі 4,8 тисяч безробітних. З числа працевлаштованих 42 жителі області започаткували власний бізнес, 328 – забезпечені новими робочими місцями завдяки механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Середня тривалість пошуку роботи становила 89 календарних днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-