У рамках репатріації дивідендів бізнес України вже сплатив іноземним інвесторам $1 млрд

У рамках репатріації дивідендів бізнес України вже сплатив іноземним інвесторам $1 млрд

Укрінформ
З моменту надання Національним банком дозволу на репатріацію дивідендів, нарахованих за 2014 та 2015 роки, бізнес вже сплатив за кордон дивідендів на суму 1 млрд дол. США.

Про це на прес-конференції сказала голова Національного банку Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завершили аналіз планів підприємств щодо сплати дивідендів за кордон, і вирішили дати їм можливість провести репатріацію дивідендів за 2014-2016 роки. Раніше це був дозвіл платити дивіденди за 2014 і 2015 роки. Зараз ми даємо підприємствам можливість платити і за 2016 рік. З моменту надання НБУ дозволу на репатріацію дивідендів, нарахованих за 2014 та 2015 роки, бізнес вже сплатив за кордон дивідендів на суму 1 млрд дол. США», - сказала Гонтарева.

За її словами, при цьому купівля компаніями валюти на ці цілі була розподілена рівномірно у часі і тому не мала суттєвого впливу на динаміку обмінного курсу.

Як відомо, НБУ дозволив із 13 червня репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 роки, встановивши обмеження на перерахування таких дивідендів за кордон на одну особу на місяць у межах більшого зі значень - еквівалента 1 млн дол. США, або 10% загального обсягу дивідендів до виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-