Нацбанк заявляє про зростання гривневих депозитів

Нацбанк заявляє про зростання гривневих депозитів

Укрінформ
У Національному банку констатують, що у березні портфель гривневих депозитів банків зростав випереджаючими темпами.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. 

«За підсумками березня 2017 року грошова маса збільшилась на 1,3% до 1074,1 млрд грн, що було зумовлено переважно зростанням залишків за депозитами у національній валюті (на 3,4%)», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що залишки за депозитами корпоративного сектору за підсумками місяця збільшились на 3,7%, у тому числі у національній валюті - на 4,7%. Залишки за депозитами бізнесу в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) за підсумками березня зросли на 2,4%. При цьому залишки депозитів домашніх господарств у березні зростали повільніше. Портфель гривневих депозитів населення збільшився на 1,9%, в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) - відбулося незначне скорочення - на 0,7%. Зростання депозитів у національній валюті, серед іншого, зумовлено збереженням привабливості депозитних продуктів банків в умовах подальшого зміцнення гривні.

Залишки за кредитами, наданими банками у національній валюті, у березні зросли на 0,7%. Збільшення гривневих кредитів, наданих корпоративному сектору, на 0,4% може відображати сезонне збільшення потреби підприємств у обігових коштах. Також збільшувався попит на кредитні ресурси і в домогосподарств, у тому числі на тлі помірного зниження їх вартості. Так, залишки за кредитами, наданих домашнім господарствам у національній валюті, зросли на 2,3%.

Портфель кредитів банківського сектору, наданих в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті), за підсумками місяця продовжував скорочуватися (на 2,1%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-