Україна готова долучитися до створення міжнародних транспортних коридорів - Гройсман

Україна готова долучитися до створення міжнародних транспортних коридорів - Гройсман

Укрінформ
Україна готова долучитися до створення нових транспортних коридорів і приєднатися до вже існуючих маршрутів, утворених в тому числі у напрямку Південь - Захід з Середньої Азії через Грузію та Азербайджан в напрямку Європи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у ході зустрічі з главами залізничних компаній  Азербайджану, Грузії, Казахстану й Киргизстану, повідомляє Урядовий портал.

"На рівні глав урядів у нас повне розуміння", - сказав Гройсман. Він підкреслив, що співробітництво в транспортній сфері з країнами-членами ГУАМ та партнерами України в Середній Азії - це пріоритет, який розділяють як в уряді України, так і в урядах країн-партнерів.

Він нагадав, що в Кабінеті міністрів України вже створено спеціальний логістичний комітет, який опікуватиметься транспортними питаннями і покращуватиме взаємодію.

У ході розмови глави залізничних компаній Азербайджану, Грузії, Казахстану й Киргизстану запропонували уряду України активно долучитися до розвитку Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту і, можливо, створити спільне підприємство, яке дозволило б реалізувати принцип "єдиного вікна" при обробці вантажів, які йдуть цим маршрутом.

Вони підкреслили, що це могло б стати значною конкурентною перевагою наших країн у використанні транзитних можливостей, адже йдеться про товарні потоки на мільярди доларів.

Коментуючи можливість створення такого спільного підприємства, Гройсман зазначив: "Ми вітаємо різні форми взаємодії. І якщо ми зможемо сформувати єдиний транспортний коридор і спільне підприємство - це нормальні підходи. Наше об’єднання дасть хороший результат для наших держав. Вносьте пропозицію".

Глава уряду дав доручення віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону пропрацювати "дорожню карту" спільної роботи і вийти на конкретні рішення. "Давайте зробимо "дорожню карту". Думаю, зможемо це зробити доволі швидко. З нашої сторони ви будете мати максимальну підтримку", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-