В Україні відсутні інструменти для справедливого розподілу землі

В Україні відсутні інструменти для справедливого розподілу землі

Укрінформ
Задля функціонування справедливих ринкових земельних відносин в Україні необхідно створити земельний банк та кадастр з урахуванням якості земельної ділянки.

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" у Київській міській раді Володимир Бондаренко під час прес-конференції в Укрінформі 11 квітня 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає кадастрової документації, немає земельного банку. Немає взагалі всієї інфраструктури економічних, організаційних засобів, які б дали можливість справедливо розподілити землю", - зазначив Володимир Бондаренко. 

Він додав, що розпочинати ринок землі сільськогосподарського призначення без належної підготовки не можна. А саме, перед впровадженням земельних ринкових відносин в Україні потрібно створити земельний кадастр з урахуванням родючості та земельний банк.

Нагадаємо, в Україні до кінця 2017 року діє мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Уряд планує вже в цьому році запустити ринок землі відповідно до вимог Міжнародного валютного фонду. 

Як повідомлялось раніше, партія «Батьківщина» ініціювала підготовку Всеукраїнського референдуму про заборону продажу землі. Планується розпочати збір підписів на підтримку референдуму вже 19 квітня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-