Білоус вважає, що продаж ОПЗ буде наприкінці року

Білоус вважає, що продаж ОПЗ буде наприкінці року

Укрінформ
Фонд державного майна заново запустив підготовку приватизації Одеського припортового заводу і сподівається, що його продаж може відбутися під кінець 2017 року.

Про це на брифінгу сказав голова ФДСУ Ігор Білоус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запустили заново підготовку приватизації цього об'єкта (ОПЗ - ред.). Тож, ми запустили процес, і я думаю, що на другу половину, десь під кінець року, має відбутися продаж", - сказав Білоус.

Він також зазначив, що в минулому році бюджет від приватизації малих підприємств отримав близько 2,467 млрд грн. За його словами, близько 1,5 тисячі з 3,5 тисяч підприємств йде на приватизацію.

"З цих 1,5 тисячі великих підприємств - всього 60, тож, як ви бачите, не так вже багато великих підприємств у нас лишилося. Тому саме ці підприємства будуть формувати основну базу доходів від приватизації", - додав Білоус.

Раніше у вівторок Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що перед новим керівництвом Фонду державного майна постане питання продажу ОПЗ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня голова Фонду державного майна Ігор Білоус оголосив про свою відставку, оприлюднивши відповідне повідомлення у Facebook.

Восени 2016 Фонд державного майна повідомив, що на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" не надійшло жодної заявки.

Після невдалих спроб приватизовувати ОПЗ в уряді повідомили, що виробничі потужності ВАТ "Одеський припортовий завод" буде зупинено, а саме підприємство вживатиме заходів для передачі цілісного майнового комплексу в оренду.

6 лютого ФДМУ на зборах акціонерів ОПЗ заздалегідь погоджував здачу Одеського припортового заводу в оренду.

Проте вже у березні-2017 у ФДМУ заявили, що постараються знову продати ОПЗ - незважаючи на нереструктурований газовий борг на суму $250 млн перед компанією Дмитра Фірташа.

Станом на грудень 2016 року борги заводу перед НАК "Нафтогаз України" сягнули 1,5 млрд грн.

Крім того, у жовтні 2016 року Стокгольмський арбітраж задовольнив позов компанії Ostchem Дмитра Фірташа про стягнення з Одеського припортового заводу більше $250 млн через невиплати боргу за постачання газу.

У березні 2017 року Південний міський суд Одеської області визнав рішення Стокгольмського арбітражу на території України, яким був задоволений позов компанії Ostchem Holding Limited, пов'язаної з олігархом Дмитром Фірташем, про стягнення з ВАТ "Одеський припортовий завод" $251,16 млн через невиплати боргу 2013 року при постачаннях газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-