Нафта трохи дорожчає на фоні високого попиту і політичної невизначеності у Сирії

Нафта трохи дорожчає на фоні високого попиту і політичної невизначеності у Сирії

Укрінформ
Ціни на нафту трохи піднялися у понеділок: підтримку котируванням зробили високий попит і політична невизначеність у Сирії, але подальший підйом ринку стримав зростання бурової активності в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,33% - до 55,42 долара за барель. Ціна ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищилася на 0,38% - до 52,44 долара за барель.

Тиск на нафтові котирування зробило зростання бурової активності в США. Кількість бурових установок у США збільшилася за тиждень, що завершився 7 квітня, на 10 одиниць до 672, показали у п'ятницю дані нафтосервісної компанії Baker Hughes. Це найвищий показник із серпня 2015 року.

Банк Goldman Sachs прогнозує, що видобуток нафти в США зросте у річному вираженні на 215.000 барелів на добу в 2017 році.

Зростання бурової активності і видобутку нафти в США підриває зусилля нафтокартелю ОПЕК і одинадцяти виробників, які не входять до групи, що раніше домовилися скоротити видобування впродовж першого півріччя сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу заради підтримки цін на сировину.

Зниження постачань з ОПЕК дозволяє США нарощувати обсяги власного експорту, який у лютому збільшився до рекордних 1,1 мільйона барелів на добу.

Незважаючи на прогнози збільшення постачань американської нафти в Азію найближчими місяцями, аналітики BMI Research відзначають, що за загальним обсягом експорту США залишаться невеликим гравцем на азіатському ринку, враховуючи, що ОПЕК активно захищає частку ринку в ключовому для неї регіоні.

Інші видобувачі, у тому числі Бразилія, також не забули скористатися дією глобального нафтового пакту і наростили експорт. Так, постачання нафти із Бразилії з лютого 2016 року збільшилися на 65 відсотків і перевищили рекордну позначку в 1,46 мільйона барелів на добу. 

Станом на 10:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 55,58 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,25 долара за барель, що на 1 цент вище рівня закриття торгів ($55, 24).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-