Україна спільно з Китаєм реалізує інвестпроект у сфері видобутку уранових руд

Україна спільно з Китаєм реалізує інвестпроект у сфері видобутку уранових руд

Укрінформ
Китай готовий інвестувати в освоєння Новокостянтинівського родовища уранових руд та будівництво шахти на його базі.

Про це пише прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за результатами робочої зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігора Насалика з фахівцями China Development Bank.

"Під час зустрічі обговорено можливості реалізації інвестиційного проекту на базі Новокостянтинівської шахти Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та залучення інвестицій китайських партнерів", - йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики нагадав, що сторони домовилися продовжити термін дії угоди про надання Україні кредитної лінії у сумі $3,656 млрд, і наразі на рівні Уряду розглядається можливість використання кредитних коштів для реалізації спільних проектів.

Насалик підтвердив підтримку пропозицій ДК «Ядерне паливо» про наміри щодо спільного з китайськими фахівцями освоєння Новокостянтинівського родовища уранових руд та будівництво шахти на його базі.

«Ми розглядаємо можливість впровадження цих проектів і готові шукати шляхи їх реалізації», - наголосив міністр та запевнив, що сприятиме в реалізації інвестиційних проектів.

Китайські фахівці зазначили про зацікавленість у співпраці, зокрема щодо розробки Новокостянтинівського родовища уранових руд, а також участі в модернізації підприємств теплової генерації. Також повідомили про можливість використання китайських технологій та обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-