Кононенко проти підвищення тарифів за газ без діалогу з людьми

Кононенко проти підвищення тарифів за газ без діалогу з людьми

Укрінформ
Не можна приймати рішення щодо підвищення тарифів чи абонентської плати за газ без попереднього діалогу з людьми.

Про це перший заступник Голови фракції Партії «Блок Петра Порошенка», народний депутат Ігор Кононенко заявив в ефірі телеканалу «112».

Він зауважив, що Голова НКРЕКП Дмитро Вовк своїм рішенням виконав Закон про ринок газу, який був прийнятий декілька місяців тому.

«Коли був прийнятий закон, ніхто про це не говорив. Він (Вовк-ред.) також виконав Меморандум Уряду з МВФ, де чітко розписано, що вартість газу має бути окремо, транспорт окремо, абонплата – це вартість послуг по обслуговуванню і безпека... На сьогоднішній день є розуміння того, що підвищення цін і тарифів на комунальні послуги вичерпано. Люди на сьогодні не можуть платити більше. Вовк мав зробити це в рамках затвердженої Кабміном ціни. Уряд мав зменшити ціну, додати туди абонплату і кінцева ціна на газ не змінилася б. Для 8 млн. населення сумарна ціна знизилася і тільки для 2 млн. людей багатоквартирних будинків вона дійсно підвищилась. Президент перед візитом в Данію заявив, що без діалогу з людьми такі рішення не приймаються», – сказав Кононенко.

Він також розповів, що рішення НКРЕКП було призупинено після розмови з фракцією БПП.

«Ми в понеділок запрошували Дмитра Вовка на фракцію, була серйозна розмова. Він півтори години відповідав на питання, особливо від депутатів-мажоритарників були гострі питання... З цієї зустрічі він зрозумів, що такі рішення без діалогу приймати не можна», -  підкреслив Кононенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-