Міжнародні резерви України за місяць

Міжнародні резерви України за місяць "схудли" на 2,2% - НБУ

Укрінформ
Станом на 1 квітня 2017 року міжнародні резерви України становили 15,123 млрд дол. та зменшилися за місяць на 2,2%.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Міжнародні резерви України на 1 квітня 2017 року становили 15 123 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. За місяць вони зменшилися на 2,2% у зв'язку з необхідністю здійснення платежів з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що динаміка міжнародних резервів у березні перебувала під впливом кількох чинників.

По-перше, це сприятлива кон'юнктура на зовнішніх ринках, яка дала Національному банку змогу викуповувати надлишок валюти на міжбанківському валютному ринку. За підсумками березня шляхом проведення інтервенцій Національний банк купив для поповнення міжнародних резервів 128,3 млн дол. (у т.ч. 91 млн дол. - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Протягом минулого місяця Національний банк не проводив інтервенцій з продажу валюти.

По-друге, надходження коштів у рамках зовнішнього фінансування. У березні Національний банк отримав кредит від Національного банку Швейцарії на суму 100 млн дол.  

По-третє, платежі за зовнішніми зобов'язаннями України. З резервів на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті було спрямовано 582,1 млн дол. З них 541,5 млн дол. - на обслуговування за облігаціями зовнішньої державної позики і обслуговування за ОВДП, деномінованими у валюті.

Платежі Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду у березні становили 16 млн дол.

Станом на 1 квітня обсяг міжнародних резервів України покривав 3,3 місяця майбутнього імпорту і був достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку, зазначили в НБУ.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-