Україна отримала транш ЄС, бо є

Україна отримала транш ЄС, бо є "суттєвий прогрес у виконанні умов" - Мінфін

Укрінформ
Європейський Союз 4 квітня перерахував Україні другий транш у сумі 600 млн євро в рамках Третьої програми макрофінансової допомоги ЄС. 

Про це у середу повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Виділення цих коштів здійснено після рішення Єврокомісії від 16 березня. Рішення було ухвалене у зв’язку з досягненням Україною суттєвого прогресу у виконанні умов, передбачених відповідним Меморандумом про взаєморозуміння між Україною та ЄС щодо 2-го траншу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Мінфіні, після перерахування другого траншу загальний обсяг коштів наданої Євросоюзом Україні макрофінансової допомоги сягнув 2,81 млрд євро, що є найбільшою за розміром фінансовою допомогою, яка надавалися ЄС третім країнам.

Реалізація Третьої програми макрофінансової допомоги ЄС розпочалася у 2015 році. Головною метою програми є стабілізація економіки та підтримка широкомасштабних структурних реформ.

У міністерстві нагадали, що Третьою програмою макрофінансової допомоги ЄС, яка діятиме до кінця 2017 року, загалом передбачено надання Україні трьох траншів у розмірі 600 млн євро кожен, два з яких вже отримано нашою державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-