Гройсман обіцяє заходи

Гройсман обіцяє заходи "під ключ", аби Skoda зайшла в Україну

Укрінформ
Україна зацікавлена в розвитку автомобілебудування на своїй території, в побудові нових виробничих потужностей і готова максимально сприяти залученню інвестицій у цю галузь.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з головою правління автомобільного гіганта Skoda Auto Бернхардом Майєром, повідомляє Урядовий портал.

"Україна зацікавлена в тому, аби підтримувати нашу співпрацю, Skoda давно працює в Україні, і не буду приховувати те, що ми зацікавлені, аби ваша компанія налагоджувала виробництво в Україні. Ми готові стати надійною опорою для реалізації такого проекту", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що у компанії є великий вибір, де розміщувати виробництво. "Але якщо ви оберете Україну, то це буде правильний вибір. Я готовий "під ключ" супроводжувати всі необхідні заходи, аби ви відчули всі умови для запуску виробництва", - запевнив Прем’єр-міністр.

Глава уряду нагадав, що розвиток виробничого потенціалу країни є одним з ключових пріоритетів роботи Кабінету міністрів. Саме на це спрямовані урядові рішення, робота місцевої влади та Офісу супроводження інвестицій.

"Ми побачили необхідні речі, які треба зробити, аби запустити ваш проект в Україні. Ці речі реальні, і ми готові виписати план дій, який необхідно зробити і який може бути підтриманий як урядовими рішеннями, так і рішеннями місцевої влади", - сказав Гройсман, звертаючись до Бернхарда Майєра.

Він визнав, що є ризики роботи в Україні, утім, як і в будь-якому куточку світу.

"І сьогодні я не бачу жодних об’єктивних загроз для розвитку виробництва в Україні і жодних загроз для інвестицій. Я беру на себе зобов’язання виконати всі необхідні речі для повноцінної реалізації проекту. Мені не потрібен черговий потенційний інвестиційний проект, мені потрібен успішний інвестиційний проект", - наголосив Прем'єр-міністр.

За його словами, цілком реальне повне сприяння в питанні облаштування території виробництва, запровадження певних преференцій в сфері місцевих податків, у виборі форми організації виробництва та навіть навчанні спеціалістів. "Хочу також повідомити, що вчора ми запустили Єдиний реєстр відшкодування ПДВ, тож із цим більше не має бути проблем", - сказав глава уряду і додав, що КМУ готовий сформувати спеціальну робочу групу, яка опікуватиметься проектом.

Глава правління Skoda Auto підкреслив, що дуже поважає зацікавленість вищого керівництва держави в реалізації виробничого проекту. "Я дуже вдячний за підтримку. Думаю, що в найближчі три місяці ми обговоримо всі деталі та альтернативи з метою розробки позитивного бізнес-кейсу та ухвалення правильного рішення", - підкреслив Майєр.

Як повідомили у прес-службі уряду, зустріч відбулася на запрошення української сторони. Компанія Skoda Auto у співробітництві з локальним партнером компанією Єврокар виробляє широку лінійку автомобілів свого бренду з 2002 року. Керівництво Skoda Auto розглядає Україну як один з майданчиків для розгортання необхідних виробничих потужностей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-