Пенсійний фонд може стати бездефіцитним за 7 років - Гройсман

Пенсійний фонд може стати бездефіцитним за 7 років - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що Пенсійний фонд у рамках проведення пенсійної реформи стане бездефіцитним.

Про це він сказав журналістам після конференції "Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зробимо все, щоб ця система була бездефіцитною протягом середньострокового періоду. Ми вважаємо, що за 7 років ми можемо змінити або мінімізувати узагалі дефіцит, звести його до мінімуму, або ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду. Сьогодні дефіцит Пенсійного фонду плановий 140 мільярдів. А вся система оборони та безпеки країни - 130 мільярдів", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що це величезна "дірка" у бюджеті, яка тягне країну вниз. До того ж, у такій ситуації майже 80% пенсіонерів отримують мінімальну пенсію.

Прем'єр-міністр пообіцяв уже найближчим часом представити парламенту та громадськості чітку пропозицію щодо реформи пенсійної системи України. "І найголовніше, що у нас при проведенні реформи вдасться з 1 жовтня суттєво підвищити пенсії українським громадянам. Я вийду із цифрами, вийду із системою і буду просити парламент підпримати це рішення", - сказав він.

Як додав Гройсман, він мріє, що при підвищенні пенсій курс валют і ціни будуть стабільними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-