Державі та бізнесу бракує висококваліфікованих кадрів - Гройсман

Державі та бізнесу бракує висококваліфікованих кадрів - Гройсман

Укрінформ
В Україні є проблеми із кваліфікованими кадрами, тому уряд визначив реформу сфери освіти як один з пріоритетів Середньострокового плану дій до 2020 року та на 2017-й.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав на конференції «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Варто констатувати, що Україні як країні з економікою, яка розвивається, потрібні професійні, кваліфіковані робітничі кадри. І коли ми звернемо увагу на системи підготовки цих кадрів, побачимо, що ця система не трансформувалася до реальних потреб сучасності і потребує змін», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що для будь-якої країни, котра хоче розвиватися успішно, освіта та її якість має дуже важливе значення. Саме тому уряд спільно з Верховної Радою ініціював низку законодавчих змін, аби вдосконалити систему освіти. Зокрема, необхідно ухвалити закон про освіту, професійно-технічну освіту.

«Нам потрібно вдосконалювати систему, але сьогодні економіка країна потребує висококваліфікованих кадрів», - заявив Прем’єр-міністр.

Глава уряду наголосив, що представники бізнесу неодноразово скаржилися йому на нестачу висококваліфікованих кадрів у багатьох сферах. І зважаючи на поступовий розвиток економіки, потреба у них стає дедалі гострішою, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-