Нафта дешевшає на відновленні видобування у Лівії

Нафта дешевшає на відновленні видобування у Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок, тоді як інвестори продовжують відігравати новину про відновлення видобування цієї сировини на найбільшому родовищі Лівії. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,11% - до 53,06 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,10% - до 50,19 долара за барель.

Учора нафтові ціни продемонстрували зниження, що було викликане новим витком побоювань надлишку нафти на світовому ринку. Сьогодні нафта стабільна.

У понеділок стало відомо, що Лівія відновила видобування нафти на своєму найбільшому родовищі "Шарара" (Sharara) після того, як влада переконала збройні угрупування зняти його блокаду. Раніше ЗМІ повідомляли про те, що видобуток нафти у Лівії зменшився на 252 тисячі барелів на день після призупинення видобування на "Шарарі" і "Вафі" (Wafa).

Відновлення видобування у Лівії може зірвати зусилля країн щодо зменшення надлишку на ринку, які входять і не входять до ОПЕК, наводить газета The Wall Street Journal думку неназваних аналітиків брокерської компанії Tradition. "Побоювання з приводу зростаючого видобування переважують сприйняття скорочення пропозиції на ринку", - цитує газета неназваних експертів ANZ.

Інвестори також звернули увагу і на заяву міністра нафти Ірану Біжана Зангане (Bijan Zangeneh) про те, що загальний обсяг експорту нафти і газового конденсату з країни у середині березня склав у середньому близько 2,8 мільйона барелів на добу. Він додав, що країні вдалося повернути собі частку ринку до рівня перед введенням санкцій, що дозволяє ОПЕК.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 53,09 долара за барель, що на 3 центи нижче рівня закриття торгів ($53, 12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-