Fitch підтвердило рейтинг Києва і Харкова на рівні «B-»

Fitch підтвердило рейтинг Києва і Харкова на рівні «B-»

Укрінформ
Прогноз по рейтингах міст - «Стабільний». Про це йдеться в прес-релізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

"Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента («РДЕ») міста Києва в іноземній і національній валюті на рівні «B-». Агентство також підтвердило національний довгостроковий рейтинг міста на рівні «BBB(ukr)». Прогноз по рейтингах - "Стабільний", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, Fitch підтвердило рейтинг міста Харкова, Україна, в іноземній і національній валюті на рівні «В-» зі «Стабільним» прогнозом і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті «В». Fitch також підвищило національний довгостроковий рейтинг міста з рівня «A+(ukr)» до «AA-(ukr)» зі «Стабільним» прогнозом. 

У Fitch відзначають, що підтвердження довгострокових РДЕ в іноземній і національній валюті відображає очікування Fitch щодо прийнятних бюджетних показників міста Харкова та нульового прямого боргу в середньостроковій перспективі, що не змінилися, а також невизначеність перспектив майбутнього зростання зважаючи на непередбачуваність фіскальних змін і в цілому слабкого рівня суверенних державних фінансів в Україні. Підвищення національного рейтингу відображає нещодавнє зміцнення операційних показників міста і їх більш високий рівень у порівнянні з іншими схожими емітентами в країні.

У Fitch також відзначають, що підтвердження рейтингів Києва відображає  базовий сценарій агентства щодо адекватних бюджетних показників міста, що не змінився. Рейтинги також враховують прямий борг, що скоротився після реструктуризації боргу, але високі, як і раніше, умовні зобов'язання.

Fitch очікує, що фінансові показники Києва залишаться нестійкими в середньостроковій перспективі з огляду на загальний слабкий рівень суверенних державних фінансів і непередбачувані фіскальні зміни на тлі збереження невизначеності щодо макроекономічної стабільності. В 2015-2016 рр. місто мало профіцит на рівні понад 10% від усіх доходів і операційний баланс на рівні 40% від операційних доходів. Це суттєво перевищує середній дефіцит у 2% і операційний баланс у 16% в 2012-2014 рр. через істотні зміни фіскального регулювання в Україні. Більш високі показники в 2015-2016 рр. підтримувалися новими джерелами доходів, переданих місту, і поступовим збільшенням ставок за основними податками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-