Україна у першому кварталі наростила транзит російського газу на 20%

Україна у першому кварталі наростила транзит російського газу на 20%

Укрінформ
Україна у першому кварталі 2017 року транспортувала 23,2 млрд кубометрів газу - це на 20% більше за показники аналогічного періоду минулого року.

Про це інформує прес-служба Укртрансгазу.

За підсумками першого кварталу 2017 року через українську газотранспортну систему (ГТС) для європейських споживачів було транспортовано 23,2 млрд кубометрів природного газу, що на 3,8 млрд кубометрів, або 20%, більше показників минулого року.

За даними компанії, у березні обсяг транзиту дорівнював показникам аналогічного періоду минулого року: протягом місяця компанія транспортувала 6,6 млрд кубометрів газу.

За оперативною інформацією центрального диспетчерського департаменту, щодоби для потреб європейських споживачів транспортується 220,5 млн кубічних метрів блакитного палива.

Станом на сьогоднішній ранок, 3 квітня, тиск на російській прикордонній газовимірювальній станції (ГВС) Суджа становить у І кварталі 57,7 атмосфери замість обумовлених контрактом 60,0 атм.

Незважаючи на недотримання контрактних тисків російською стороною, Україна забезпечує стабільне постачання газу до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-