Донецькою митницею до Держбюджету спрямовано більше півмільярда гривень – ДФС

Донецькою митницею до Держбюджету спрямовано більше півмільярда гривень – ДФС

Укрінформ
Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України за результатами роботи перших двох місяців 2017 року спрямовано 576,7 млн  гривень, що на 30% більше аналогічного торішнього показника.

Про це у п'ятницю повідомили у Головному управлінні ДФС у Донецькій області.

«За результатами роботи перших двох місяців 2017 року Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України спрямовано 576,7 млн грн митних платежів. Надходження до держбюджету за січень - лютий 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року збільшилися на 30%, або майже на 134 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що рівень перерахувань Донецькою митницею ДФС митних платежів у Державний бюджет України обумовлений, насамперед, стабільністю роботи основних бюджетоформуючих підприємств металургійної, вугільної й машинобудівної галузей Донецького регіону.

Однак, у відомстві констатували, що надходження митних платежів до скарбниці країни від  Донецької митниці ДФС могли б суттєво збільшитись за рахунок здійснення митних формальностей суб’єктами ЗЕД, що проводять митне оформлення не за місцем розташування. Так, за звітний період більше 600 млн грн, що складає 119% від суми митних платежів, фактично перерахованих до держбюджету Донецькою митницею ДФС за січень-лютий 2017 року, сплачено такими підприємствами в інших митницях ДФС.

За підсумками роботи за січень-лютий 2017 року основним бюджетоформуючим товаром по Донецькій митниці ДФС залишається вугілля – 53% від загальних перерахувань у держбюджет, або майже 306 млн гривень.

Товари, що традиційно імпортують найбільш потужні підприємства регіону для своїх виробничих потреб, складають решту основних бюджетоформируючих товарів по митниці, а саме: метали та  вироби з них - 76,3 млн грн, феросплави - 44,1 млн грн, вогнетривкі матеріали та вироби - 41,7 млн грн, промислове обладнання й транспорт - 34,8 млн гривень.

Додаткові надходження, отримані внаслідок проведення постійної неупередженої роботи з контролю чистоти декларування за січень - лютий 2017 року становить майже 4,7 млн  гривень.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, упродовж січня-лютого митницею видано 261 сертифікат форми EUR.1. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість виданих  митницею сертифікатів зросла на 5%. Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до країн ЄС: Румунія – 52; Італія – 44; Німеччина – 33; Словенія – 29, Польща – 28. У розрізі товарів, найбільша кількість сертифікатів видана на наступні товари: «свинець», «сплав свинцю», «частини прокатного стану», «частини правильної машини», «халва соняшникова», «натуральний бджолиний мед».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-