Нова стратегія зрошення земель підвищить врожайність зернових на 20 млн тонн

Нова стратегія зрошення земель підвищить врожайність зернових на 20 млн тонн

Укрінформ
Стратегія зі зрошення, розроблена Національною академією аграрних наук України, дозволить залучити інвестиції на $1,5 – $2 млрд, відновити поливи на площі більше 500 тис га, а також щорічно підвищуватиме врожайність зернових на 20 млн т.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України. 

"Одним із елементів стратегії зі зрошення є підвищення водозабезпеченості південних регіонів України за рахунок залучення водних ресурсів річки Дунай. Також, науковцями НААН розроблено нові конструкції споруд для очищення підземних і поверхневих вод з використанням нових фільтруючих матеріалів та біологічних методів очистки. Окрім того, в рамках стратегії передбачені водозберігаючі та грунтозахисні режими зрошення сільськогосподарських культур, що дозволяють зекономити до 35% поливної води", - йдеться у повідомленні.

За словами президента НААН Ярослава Гадзало, програма зі зрошення передбачає реалізацію інвестиційних проектів на основі залучення коштів Світового банку. І саме це дасть змогу відновити полив на площі понад півмільйона гектарів та підвищити врожайність зернових на 20 млн тонн щорічно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-