Дефіцит платіжного балансу зменшився практично до нуля - НБУ

Дефіцит платіжного балансу зменшився практично до нуля - НБУ

Укрінформ
У лютому 2017 року дефіцит платіжного балансу України зменшився до $27 млн за попередніми даними (у січні – $202 млн), що насамперед було зумовлено зростанням чистих надходжень за фінансовим рахунком.

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Дефіцит рахунку поточних операцій у лютому збільшився до $399 млн ($142 млн у січні) унаслідок сповільнення зростання експорту товарів", - йдеться в повідомленні.

Зростання обсягів експорту товарів у лютому сповільнилося до 20,9% р/р (52,9% у січні), що значною мірою відображало вичерпання тимчасового ефекту низької бази порівняння січня минулого року.

Зростання обсягів імпорту товарів уповільнилося удвічі – до 16,7% р/р з 32,6% у січні. Зокрема, обсяги енергетичного імпорту збільшилися на 53,3% р/р. Це було зумовлено все ще високими обсягами імпорту природного газу, необхідного для проведення опалювального сезону. Іншою причиною було зростання обсягів імпорту нафтопродуктів, пов’язане з підготовкою аграріїв до посівної.

"У лютому чисті надходження за фінансовим рахунком ($368 млн) були забезпечені подальшим скороченням готівкової валюти поза банками та зростанням заборгованості за торговими кредитами.

Чистий приплив прямих іноземних інвестицій за місяць становив $45 млн. Усі вони були спрямовані до реального сектору.

"Через близьке до нуля сальдо зведеного платіжного балансу міжнародні резерви станом на початок березня майже не змінилися та становили 15,5 млрд або 3,3 місяця імпорту майбутнього періоду", - зазначили у Нацбанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-