Світовий банк готовий започаткувати нові програми підтримки України

Світовий банк готовий започаткувати нові програми підтримки України

Укрінформ
Світовий банк готовий підтримувати уряд України у проведенні необхідних реформ та розглянути можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки.

Про це заявив віце-президент Світового банку Кайл Пітерс під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє Урядовий портал

"Ми готові продовжувати нашу співпрацю, спрямовану на підтримку реформ, які проводяться українським урядом, а також розглянути можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки України", – сказав Пітерс, запевнивши у готовності Світового банку підтримувати Україну на шляху перетворень.

Віце-президенти банку Кайл Пітерс та Сиріл Мюллер відзначили помітний прогрес, досягнутий українським урядом упродовж останніх 8 місяців щодо стабілізації економіки, відновлення економічного зростання, підвищення мінімальної заробітної плати.

Зі свого боку, Володимир Гройсман високо оцінив рівень співпраці між Україною та Світовим банком, подякував за підтримку у проведенні необхідних перетворень. "Україна йде шляхом перетворень, реформ і змін. У багатьох секторах ми маємо підтримку експертів Світового банку: від банківської сфери і енергетики - до реформ у соціальній сфері. Мені приємно відзначити, що ми тут достатньо глибоко співпрацюємо, а наш порядок денний – насичений. Беззаперечно, ми надаємо особливого значення співпраці зі Світовим банком і зацікавлені в тому, щоб ефективно продовжувати її", – підкреслив глава українського уряду.

Він також поінформував керівників Світового банку про першочергові завдання і пріоритети уряду в реформуванні держави. "Мене дуже цікавить 2017 рік з точки зору зменшення дефіциту Пенсійного фонду. Це важливо, тому що зміна системи заробітних плат, відрахувань, розширення кола платників і підвищення відповідальності вже дають свої позитивні сигнали. За 2 місяці ми бачимо дуже позитивну динаміку", – наголосив Прем'єр-міністр.

Також на порядку денному уряду – підготовка і проведення земельної реформи та публічної приватизації, концепція та зміст яких розроблялися за участю та підтримки експертів Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-