Нафта дорожчає на тлі новин про зниження видобутку в Лівії

Нафта дорожчає на тлі новин про зниження видобутку в Лівії

Укрінформ
Ціни на нафту піднімаються в середу на тлі новин про зменшення видобутку цієї сировини в Лівії.  

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,31% - до 51,58 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася на 0,39% - до 48,56 долара за барель.

Видобуток нафти в Лівії знизився на 252 тисячі барелів на добу після призупинення виробництва на родовищах "Шарара" (Sharara) і "Вафа" (Wafa), повідомило у вівторок агентство Рейтер. Зазначається, що родовища були блоковані озброєними угрупуваннями.

Видобуток на родовищі "Шарара" було припинено в понеділок, а на "Вафі" - в неділю, зазначило агентство з посиланням на джерело в Національній нафтовій компанії Лівія (NOC).

Підтримують дорожчання "чорного золота" дані Американського інституту нафти (API) про зростання запасів цієї сировини в США. Згідно із звітом API, запаси нафти в країні виросли на 1,91 мільйона барелів. Експерти чекали більшого зростання - на 2 мільйони барелів.

Запаси на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) знизилися на 576 тисяч барелів. Запаси бензину зменшилися на 1,104 мільйона барелів, а запаси дистилятів - на 2,035 мільйона барелів.

За станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,63 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,45 долара за барель, що на 3 центи вище за рівень закриття торгів ($51,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-